#300 WORK AT H+N+S

 

+52° 9′ 21.71″, +5° 21′ 52.44″

Lijn_0.5

Project: Design competition, National Military Museum
Client: Ministry of Defence
Location: Former military airbase Soesterberg, The Netherlands
Logo_HNS-200pixSurface: 500 hectares 
Year: 2011
Special details: After assessment by the jurycommissy, the ‘Rijksgebouwendienst’ appointed the consortium H+N+S landscape architects, Claus and Kaan architects and KossmannDeJong led by Heijmans as winners. The opening of the military museum is expected in October 2013

Lijn_0.25

NMM Soesterberg 1

 

A year after my internship at H+N+S I participated in a competition for the former military airbase Soesterberg. The assignment for the competition was to create a place where the history of the air and land forces could be told, either ‘the National Military Museum’. My main tasks were the detailing of various parts of the design plan. In addition, I have done a study to different routes, based on a work model.

NMM Soesterberg 0

 

 

 

+50° 52′ 39.70″, +4° 42′ 58.72″

Lijn_0.5

Project: Railpark Belle Vue, park along the iron river
Client: Vlaams bouwmeester
Logo_HNS-200pixLocation: Leuven, Belgium
Surface: 18 hectares 
Year: 2010
Special details: After winning the design competition for the park Belle Vue, H+N+S designed in cooperation with Artgineering additional design project “Park on the iron river”

Lijn_0.25

 

 Park belle vue

This study examines the potential for a cycle route through the park and shed light on the ecological function that the park could have. The focus of the research lies in thetechnical, environmental and financial feasibility. I made a number of maps that show the ecological effects on a large scale. The park lies in the middle of the city Leuven and can be seen as an important ecological link between the different green areas in the city. In addition to the maps on a large scale I helped in the detailing design process by making 12 profiles that show the park attached and related to the railway and main road.

Park belle vue 2

 

 

 

 

 

+52° 9′ 21.71″, +5° 21′ 52.44″

Lijn_0.5

Project: Supervisorschap wegtracé SAA    
Client: Rijkswaterstaat   Logo_HNS-200pix
Location: Sciphol-Amsterdam-Almere   
Surface: Inapplicable  
Year: 2010
Special details: None

Lijn_0.25

SAA planning

The Schiphol-Amsterdam-Almere project includes the expansion of the highways between Schiphol and Almere. Rijkswaterstaat wants to respond to the expected future developments in this area. This expansion of infrastructure causes profound changes for city and landscape. The project SAA is divided over five subprojects, with huge interests of various environmental parties. Such a large and special project asks for a stimulating, directing and evaluative role of a supervisor. Rijkswaterstaat asked three people to give their vision on the project through a closed competition. Dirk Sijmons, director of H+N+S Landscape Architects, was one of them. During my internship I studied the prior history of plan process and worked on the guiding framework vision. The vision was realized in cooperation with NEXT architect, MUST Urban Planning and Sjef Jansen Plan Ecology.

SAA varianten

 

Lijn_0.25

Lijn_0.5